LAS PULGAS

Due to the changes in elevation on the site of the renovated house, we were able to build into the hillside at street level and create an additional front yard area above the new construction of a two-car garage. Use of in situ retaining walls on caissons enabled an extension of the front yard, which rests twelve feet above street level. Previously, unobstructed views of the Pacific Ocean and Santa Monica basin were only obtainable from one room. Adding elevated green plateaus in the front and rear yards allowed us to create a transparent jewel-box surrounded by emerald terraces.

The driving force of the design was to integrate a view into every space by composing most walls with floor-to-ceiling aluminum and glass sliders. The Las Pulgas renovation revealed views from the front of the property through the house, and back out to the rear garden.

PHOTOGRAPHY

Tania Nyberg